amp template

Over ons

In 1996 kwam een groep ambitieuze studenten Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente tot het besef dat zij gedurende hun studie veel kennis en ervaring hadden opgedaan, maar nog niet de kans hadden gehad om iets waardevols terug te geven aan de gemeenschap. Gedreven door hun passie voor zowel bier als experimenten, besloten zij deze twee interesses te combineren en hun eigen bier te brouwen. Met een zelfgemaakte brouwpan, gecreëerd door een leeg bierfust doormidden te snijden, begonnen zij hun avontuur in de unieke omgeving van een studentenhuis. Zo ontstond de eerste ambachtelijke lichting bier en werd de brouwcommissie BRAK opgericht.

Na meer dan 160 ambachtelijke lichtingen bier te hebben geproduceerd en voortdurend hun brouwvaardigheden te hebben verfijnd, besloten de studenten in 2015 dat het tijd was om hun creaties met de wereld te delen. Dit markeerde de geboorte van Bracque Speciaalbieren, waarbij de meest succesvolle brouwsels van de studenten verder werden geprofessionaliseerd en op grotere schaal werden geproduceerd. Bracque Speciaalbieren heeft als missie om een verscheidenheid aan bierstijlen te introduceren, zodat liefhebbers elk seizoen kunnen genieten van een nieuwe smaakervaring.

Bij Bracque Speciaalbieren geloven we in de kracht van innovatie en experimenteren, wat ons in staat stelt om unieke en verrassende bieren te creëren die de traditionele brouwgrenzen doorbreken. Wij nodigen u uit om samen met ons te blijven experimenteren en te genieten van de bijzondere smaken en ervaringen die Bracque Speciaalbieren te bieden heeft. Proost op een toekomst vol ontdekkingen en heerlijke bieren!